Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Διαπλοκή... τέλος!!!










Με ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, κ.λπ, κ.λπ!



   Η χθεσινή συζήτηση στη  Βουλή, μου θύμισε έντονα ένα χαριτωμένο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου που μαθαίναμε στο Δημοτικό. Τον "Παπαγάλο".
   Ένα από τα βαρειά πυροβόλα με τα οποία απειλούσε ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, ήταν η περίφημη... ¨διαπλοκή". Μία ασαφής και νεφελώδης κατάρα που, επί χρόνια, πλανάται μονίμως πάνω στον ουρανό της χώρας. Ένα δαιμονικό πλέγμα αθέμιτων συναλλαγών που παραλύει την υγιή της πορεία προς την... δόξα και την πρόοδο! Ένας αδιαφανής και σκανδαλώδης μηχανισμός γραφειοκρατίας, νεποτισμού, φαβοριτισμού και διαφθοράς, που διέπει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, ικανοποιώντας το απωθημένο του κάθε... πικραμένου και αφήνοντας την φαντασία του κάθε αφελούς αριστερού να καλπάσει, αποπροσανατολίζοντάς τον από τα πραγματικά του προβλήματα.
   Αναμφίβολα, με πρώτον διδάξαντα τον διαβόητο "Αντρέα", ένα πλήθος από οικονομικά σκάνδαλα έσκασαν κατά καιρούς στην δημοσιότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε προπαγανδιστική μυθοπλασία ν' απλώσει ρίζες, κορμό και κλώνους, κρατώντας όμηρους, όχι τόσο τους πραγματικούς ενόχους, αλλά το σύνολο των πολιτικών αντιπάλων. (- Φάε μιά χούφτα λάσπης στο μούτρα, και άντε ν' αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας!).
   Η μηδενικού διαμετρήματος πολιτική ασημαντότης που κοσμεί τη θέση του... αντιπροέδρου, ο οποίος, αφού δεν κατόρθωσε να νικήσει την Αλέκα γιά τη θέση του ΓΓ του ΚΚΕ,  παράτησε την κοιτίδα του και "πάρκαρε"  το πολιτικό του βάρος στην καρέκλα της αντιπροεδρικής αργομισθίας του ΣΥΡΙΖΑ! Και, κατά την γνωστή ιστορία του ναυαγισμένου καϊκιού που κουβαλούσε μήλα, τα οποία χύθηκαν και επέπλεαν στη θάλασσα μαζί με ένα... σκατό, που βλέποντας γύρω του μήλα, ανεφώνησε: "Μήλο κι εγώ"!, δήλωσε παρών στο συνημμένο βίντεο.
Έτσι μάθαμε -όπως φαίνεται στο βίντεο και περιμέναμε με αγωνία- πως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξέσκιζε την καταραμένη διαπλοκή, απελευθερώνοντας την χώρα από την κατάρα της και ανακοινώνοντας ονόματα και διευθύνσεις... διαπλεκομένων!
   Τελικά, ο αδιόρθωτος "Πινόκιο", απόλυτα συμβατός με τον "Παπαγάλο" του Παπαντωνίου, αντί αποκαλύψεων, αναμάσησε τα πολυφορεμένα, πασίγνωστα και ξεθυμασμένα παραμύθια. Η SΙΕΜΕΝS, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και του Ψυχάρη, οι εργολάβοι, οι μίζες, οι διάφορες λίστες και ο... Παπασταύρου, ως απαραίτητος μαϊντανός!
   Αν όμως ήταν σοβαρός στους 20 μήνες που κυβερνούσε, όλο και κάποιο σκάνδαλο θα ξεμπρόστιαζε, όλο και μιά καραμπινάτη κομπίνα θα ξετρύπωνε και κάποιο... "λαμόγιο" θα έστελνε στον εισαγγελέα. Αντ' αυτών, άνθρακες ο θησαυρός! Οι συσκευές του γραφείου του Κυριάκου τον μάραναν, παρασιωπώντας τον συμβιβασμό που έκαναν οι προηγούμενοι με την SIEMENS, την οποία οι αρειμάνιοι συριζάριοι απεδέχθησαν. Τον Ψυχάρη προσπάθησε να προσεταιριστεί -γάτα Ιμαλαϊων- και απέτυχε, ενώ τσιμουδιά γιά το φιάσκο του εκλεκτού Καλογρίτσα!
   Γιά την οικονομία του πράγματος και της μη ταλαιπωρίας των αναγνωστών με χιλιοειπωμένα πράγματα, μόνος σκοπός της χθεσινής "παράστασης" Τσίπρα στη Βουλή ήταν η συσπείρωση της αποθαρρυμένης πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα, (φόροι, μειώσεις αποδοχών, πλειστηριασμοί, φαυλότητα, ανικανότητα στην εφαρμογή προαπαιτουμένων, κ.λπ.) και συνεχές αναμάσημα ξεθυμασμένων συνθημάτων και μεγαλοστομιών.



           Ο παπαγάλος  




Σαν έμαθε τη λέξη καλησπέρα
ο παπαγάλος, είπε ξαφνικά:
«Είμαι σοφός, γνωρίζω ελληνικά.
Τι κάθομαι δω πέρα;»

Την πράσινη ζακέτα του φορεί
και στο συνέδριο των πουλιών πηγαίνει,
για να τους πει μια γνώμη φωτισμένη.
Παίρνει μια στάση λίγο σοβαρή,
ξεροβήχει, κοιτάζει λίγο πέρα,
και τους λέει: «καλησπέρα».

Ο λόγος του θαυμάστηκε πολύ.
Τι διαβασμένος, λένε, ο παπαγάλος!
Θα ’ναι σοφός αυτός πολύ μεγάλος,
αφού μπορεί και ανθρώπινα μιλεί.
Απ’ τις Ινδίες φερμένος, ποιος το ξέρει
πόσα βιβλία μαζί του να ’χει φέρει,
με τι σοφούς εμίλησε, και πόσα
να ξέρει στων γραμματικών τη γλώσσα!
«Κυρ παπαγάλε, θα ’χομε την τύχη
ν’ ακούσωμε τις λες και πάρα πέρα;»

Ο παπαγάλος βήχει, ξεροβήχει…
μα τι να πει; Ξανάπε: «καλησπέρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου