Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μίκης Θεοδωράκης. Όταν οι τυφλοί αναβλέπουν!



                  Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

 

   Σαν κεραυνός εν αιθρία, το άκουσμα της τελευταίας ανάρτησης, στην ιστοσελίδα του, του Μίκη Θεοδωράκη -μίας από τις τελευταίες εναπομείνασες εμβληματικές προσωπικότητες της Αριστεράς, μαζί με τον ήδη εκδηλωθέντα Μαν. Γλέζο- με συγκλόνισε και παραμέρισε κάθε τί άλλο, με το οποίο επρόκειτο να ασχοληθώ σήμερα.
   Από το Πάσχα του 1975, μακρές συζητήσεις με τον βαρειά μπαρουτοκαπνισμένο συνονόματο θείο μου, αδελφό του πατέρα, τον Καπετάν Πλάτανο, (Πευκίτη), στρατιωτικό διοικητή του ΕΛΑΣ στον Ανατολικό Όλυμπο -όταν αντίστοιχος στον Δυτικό ήταν ο Καπετάν Γιώτης, (Χαρ. Φλωράκης)- ο οποίος απεβίωσε στην Βουδαπέστη το 1977, ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα και στους δύο μας. Απομυθοποιήθηκαν πολλές από τις φαντασιώσεις στις οποίες πίστεψε και του καθόρισαν την ιδεολογική πορεία, καταστρέφοντας τις όποιες επαγγελματικές του προοπτικές. Καταδικασμένος εδώ, ερήμην, δις εις θάνατον, τελευταία του προσφορά "θυσία" στον... άπελπι και ανόητο εμφύλιο "αγώνα", η αποποίηση της έσχατης ευκαιρίας σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, υπακούοντας στις κομματικές εντολές, προκειμένου να οργανώσει, ως μόνος μορφωμένος, το χωριό Μπελογιάννης. Τελικό αποτέλεσμα της διά βίου συνεπούς και συνεχούς "θυσίας", το πλήρες "ξεζούμισμα" και το παραπέταμά του στα σκουπίδια, σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Μέχρι που  το σακατηλίκι και η εγκατάλειψη τον στείλουν άδοξα σε κάποιον κλίβανο της ουγγρικής πρωτεύουσας, τη συνοδεία μικρής αναφοράς στις μέσα σελίδες του "Ριζοσπάστη". Μιά ζωή-προσφορά πεταμένη στα άχρηστα. Μιά μάταιη "θυσία", βορά στο τίποτα και τις εγκληματικές δολοπλοκίες του Ζαχαριάδη.
   Μετά από τον γνωστό σκηνοθέτη -μου διαφεύγει τώρα το όνομά του- ο οποίος χρειάστηκε μερικές σφαλιάρες λαθρομεταναστών κλεφταρέων, προκειμένου ν' ανοίξουν τα μάτια του και... ανανήψει, κόβοντας τις νεανικές ιδεολογικές... "μ@λ@κίες -κατά δική του δήλωση- έρχεται σήμερα η σειρά σε πιό προβεβλημένα αριστερά στελέχη γιά να καταλάβουν την ματαιότητα την οποία ακολούθησαν, με συνέπεια, σε όλη τους τη ζωή. Και ας μην τολμήσει να διανοηθεί κανείς πως δεν φταιεί η ιδεολογία, αλλά η στρεβλή...  εφαρμογή της, γιατί η Παγκόσμια Ιστορία δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ δείγμα συνεπούς, και επί μακρόν εφαρμογής, αυτού του ηλίθιου μαρξιστικού ιδεολογήματος, πλην του Χριστού! Το ανθρώπινο DNA δεν περιέχει κανένα στοιχείο που να επιδέχεται το αντίθετο από αυτό που διατύπωσε ο μέγας Αριστοτέλης, στο έργο του "Ηθικά Νικομάχεια": "Ουδέν ανισότερον της ίσης μεταχείρισης των ανίσων"!
   Μέχρις αυτό να γίνει αντιληπτόν τοις πάσι, φαινόμενα τύπου Τσίπρα και απογοητεύσεις τύπου Μίκη και Γλέζου θα συνεχίσουν, να μας ταλαιπωρούν, τα μεν, και να μας αιφνιδιάζουν -ευχάριστα- τα δε. Και ως τότε, απεχθή φαινόμενα του είδους Φιντέλ, θα πλασσάρουν την απάνθρωπη δικτατορία ως πρότυπο... δημοκρατίας και θα επιτρέπουν σε πονηρούς, φαύλους και κουτοπόνηρους -σαν τον Δωδεκανήσιο Συρματένιο και το ούφο Κασιμάτη, (αλήθεια, ποιά είναι δαύτη)-  να αυτοεξευτελίζονται, προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας.   
  

   «Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιό μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα, στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης, όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ γιά ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές γιά σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ,  που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.
   Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου