Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Comandante, asta na...pane!



Viva Couba, viva Grecia!
Αποτέλεσμα εικόνας για κηδεια καστρο
Η τυχερή hermana (αδελφή) του Φιντέλ. Κοπάνα στην καταραμένη κόλαση του καπιταλισμού Ούτε νεκρό δεν τον αντέχει, εφ' ω και δεν πάει στην κηδεία του. Η καρ... λα!

    Καλός κι αγαπημένος φίλος είχε την καλοσύνη να μου στείλει το άρθρο του Βασ. Σταματίου που δημοσιεύτηκε στο ATΗENS VOICE. Αξίζει τον κόπο να το αναζητήσετε και διαβάσετε ολόκληρο. Ιδίως οι καλόπιστοι και οι "καλοί κ' αγαθοί" εξαπατημένοι αριστεροί, οι οποίοι "πίστευαν" στην αριστερή ιδεολογία και σπατάλησαν τη ζωή τους κυνηγώντας ανεμόμυλους, καταρώμενοι... τον Σαμαρά και δαιμονοποιώντας -οι αφελείς- τον "νεοφιλελευθερισμό", (ανάθεμα κι αν καταλαβαίνουν τον όρο), και το... mail Χαρδούβελη! Και ως ένδειξη απέραντης αφέλειας, πίστεψαν τον τυχοδιώκτη παραμυθατζή που τους έταξε λαγούς με πετραχήλια, προκειμένου να τους υφαρπάξει την ψήφο. (Να σκίσει τα μνημόνια, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να κάνει την Μέρκελ να... "go back", χορεύοντας... καρσιλαμά, και να υποχρεώσει τους Ευρωπαίους της αστικής νομενκλατούρας "να μας παρακαλάν να μας δανείσουν". Και άλλες τέτοιες παπαρδέλες!!!
   Γιά την οικονομία του πράγματος και φειδόμενος του χρόνου και της υπομονής των αναγνωστών, αναδημοσιεύω μόνο τμήμα του άρθρου, μέρος του κουβανέζικου συντάγματος, που βρίθει από "απαγορεύεται" και αποκαλύπτει περίτρανα πως η Cuba libre δεν είναι τίποτε άλλο παρά μιά απέραντη... ανοιχτή φυλακή.

• Απαγορεύεται η κατοχή διπλής υπηκοότητας. Αν ένας Κουβανός πάρει και δεύτερη υπηκοότητα (ζώντας σε άλλη χώρα), χάνει αυτομάτως την κουβανική.
• Απαγορεύεται η χρήση ίντερνετ από οικιακές συσκευές. Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία (ξενοδοχεία, κάποιους πανεπιστημιακούς χώρους και κρατικά κτίρια) και, εκτός από τα ξενοδοχεία, η κυβέρνηση μπλοκάρει με «φίλτρα» τα sites με ειδησεογραφικό και πολιτικό περιεχόμενο. Τα κινητά δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ πουθενά.
• Απαγορεύεται η σύσταση κάθε είδους σωματείου ή συλλόγου χωρίς την έγκριση του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων και των ανεξάρτητων συνδικάτων.
• Απαγορεύεται η σύσταση εταιριών και η πρόσληψη υπαλλήλων από Κουβανούς πολίτες, καθώς και το άνοιγμα καταστημάτων.
• Απαγορεύεται η διαμονή Κουβανών από την επαρχία στην Αβάνα χωρίς άδεια. Οι πολίτες αυτοί θεωρούνται «παράνομοι μετανάστες» και αν συλληφθούν σε έλεγχο, τους επιβάλλεται πρόστιμο και κυριολεκτικώς απελαύνονται από την πρωτεύουσα με αστυνομική συνοδεία.
• Απαγορεύεται να φιλοξενηθεί πολίτης ξένης χώρας σε σπίτι Κουβανού χωρίς άδεια.
• Απαγορεύεται η κατοχή κάθε είδους ραδιοασυρμάτων, δορυφορικών κεραιών και ασυρμάτων μικροφώνων, καθώς και η πρόσβαση σε δορυφορική τηλεόραση.
• Απαγορεύεται η κυκλοφορία και διάδοση πληροφοριών που δεν έχουν πρώτα ελεγχθεί από το κράτος.
• Απαγορεύεται να δοθεί σε παιδί εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης από αυτό που ορίζει το κράτος. Η κρατική εκπαίδευση είναι η μοναδική νόμιμη.
• Απαγορεύεται η διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων χωρίς κρατική άδεια.
• Απαγορεύεται στους Κουβανούς να κατέχουν αγελάδες και να σκοτώσουν αγελάδα για να την φάνε. Απαγορεύεται επίσης να πουλάνε αστακούς και γαρίδες, καθώς και να μεταφέρουν τρόφιμα από τη μία επαρχία στην άλλη (μη γελάτε καθόλου, γίνονται συστηματικοί έλεγχοι σε τρένα, λεωφορεία και εθνικές οδούς).
• Απαγορεύεται στην πράξη κάθε μορφή διαμαρτυρίας ή διαδήλωσης. Το αστείο είναι ότι το σύνταγμα τις επιτρέπει, αλλά οι αρχές συλλαμβάνουν τους κατά καιρούς διαμαρτυρόμενους επειδή «δεν διαμαρτύρονται σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος», παρότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να καθορίζει τη μορφή που πρέπει να έχει μία νόμιμη διαμαρτυρία.

   Παρακαλούνται οι καλόπιστοι αριστεροί, οι χαζοχαρούμενες... "ψυχούλες", οι ευκολόπιστοι ξεγελασμένοι και τα ρομαντικά ραμολιμέντα να διαβάσουν και... ξανασκεφτούν. Οι κολλημένοι ανεγκέφαλοι χαχόλοι, ας συνεχίσουν τη... βοσκή τους. Σανός θα υπάρχει άφθονος, ψωμί... πολύ αμφιβάλλω.
   Ο αυταπατεών, και μονίμως κινούμενος μέσα στην αχλύ των αυταπατών του, ντόπιος Comandante, ζηλωτής της καστρικής... "δημοκρατικής" μονοκρατορίας και ζηλεύων το κατόρθωμα της μακρόχρονης επικράτησης του Μεγάλου Αδελφού Φιντέλ, σπατάλησε 300.000 ευρώ -σε καιρούς χαλεπούς- γιά να μεταβεί μαζί μ' ένα εσμό από σφουγκοκολάριους compañeros, στην Αβάνα και "κοινωνήσει" των αχράντων μυστηρίου της κόκκινης απολυταρχίας, φέρνοντας σίγουρες συνταγές γιά ανάλογες, με το πρότυπο ίνδαλμά του, εφαρμογές.
   Ο εκπληκτικός γιά Ευρωπαίο ηγέτη επικήδειος λόγος -άντε και σε επέτειο του αδελφού Βορειοκορεάτη Κιμ Ιλ... τάδε- δείχνει ανάγλυφα στους εναπομένοντες εγχώριους ηλίθιους το τί τους περιμένει, όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας σιχαθούν και μας πετάξουν, σαν τη τρίχα απ' το ζυμάρι.
   Κατά τα λοιπά, ένας απελπισμένος Βολιώτης, εξαθλιωμένος -πεινασμένος και κουρασμένος- διέρρηξε αυτοκίνητο, προκειμένου να φυλακιστεί κι εξασφαλίσει φαγητό και στέγη! Φαίνεται πως ο τάλας Βολιώτης δεν άντεξε να περιμένει την... ελπίδα, που θα κουβαλούσε από την Κούβα -Έλα, μωρή!- ο compañero Comandantoriskos
   Tέλος, μετά το πανάκριβο πρωθυπουργικό ταξίδι -να "ξεμουδιάσει" λιγάκι και το πρωθυπουργικό αεροπλάνο-  και τα επίσης πανάκριβα πρωθυπουργικά γραφεία που "στήνει" απανταχού της Ελλάδος, αρχής γενομένης από την Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας τις πρωταρχικές ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού -προς εξυπήρετή τους- διόρισε και υπουργό επί του Αυνανισμού. (Τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση!).

   ΥΓ.  Πάντως, αν αποφασίσει να "στήσει"... αντιπροσωπεία και στην Εύβοια, με έδρα την ιστορική αντικαπιταλιστική Ερέτρεια, αναλαμβάνω τη διεύθυνση, με... σκόντο. Έστω και με τα μισά λεφτά! (Στην αναβροχιά...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου