Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ελισάβετ Β΄ - Μητσοτάκης = 0 - 1 !



Ένας ενδιαφέρων τελικός, μέχρι τελικής πτώσεως, στέφει νικητή τον αειθαλή Έλληνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για βασίλισσα Ελισαβετ 
 
   Οι αγώνες, ως γνωστόν, στο Παγκόσμιο ΚΑΠΗ, (Κύπελλο Απόσυρσης Πολύχρονων Ηγετών), διεξάγονται με σύστημα... νοκ-άουτ.
   Μετά την σταδιακή αποχώρηση του ημετέρου... «έντιμου» Προέδρου Κωστή Στεφανόπουλου, του στυγνού «δημοκράταρου»-δικτάτορα της Κούβας, του πολυγκομενιάρη Φιντέλ Κάστρο και του λαοφιλέστατου, στη χώρα του, Ταϋλανδού βασιλιά Μπουμιμπόλ, απέμειναν να αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, της Μ. Βρετανίας, και ο ημέτερος, τέως Πρωθυπουργός, Κώστας Μητσοτάκης!
   Η μάχη ήταν σκληρή, συγκλονιστική και πείσμων, με τους αντιπάλους να τα «δίνουν όλα» στον... «υπέρ όλων» αγώνα. Οι... παίκτες, γαντζωμένοι πεισματικά στην καρέκλα της ζωής  -όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στρογγυλοκάθεται με μανιώδες πείσμα σ’ αυτήν της εξουσίας- μάχονται με αξιοθαύμαστο ηρωισμό, αλλά και άφθαστο ήθος και αξιοπρέπεια, (π.χ. όχι σαν κι αυτή που λέει πως διαθέτει η πάμπλουτη αρχικομπιναδόρισσα της Άρτας).  Θεαματικά τάγκλινγκς στα κρυολογήματα, σκληρά μαρκαρίσματα στις λοιμώξεις, ηρωικές αποκρούσεις στα μικρόβια. Όλα μέσα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» και της πιό εξελιγμένης σύγχρονης φαρμακολογίας, χωρίς χρήση γενοσήμων!
   Κάθοδοι από τα άκρα η Ελισάβετ, με πλαγιοκοπήσεις από τα εξτρέμ. Με μακρινές μπαλιές ακριβείας και σέντρες ψηλοκρεμαστές επιχειρεί να διεμβολίσει και διασπάσει την ελληνική άμυνα. Ανυπέρβλητος και άσσος στο ψηλό παιχνίδι ο... Ψηλός, βράχος αγέρωχος, αποκρούει με αυτοκρατορική άνεση τις βασιλικές επιθέσεις, κρατώντας ανέπαφη την... υγεία του. Και αντεπιτίθεται ταχύτατα με μακροβούτια στα δροσερά νερά της Κρήτης, ενώ το βρετανικό κρυογάτσουλο, η Μπέτυ, αμύνεται απεγνωσμένα με ζεστά υδρομασάζ στο ευρύχωρο ζαγκούζι του Μπάκιγχαμ. Συνεπώς -λογικό και αναμενόμενο- η αφόρητη πίεση του αειθαλούς Έλληνα απέδωσε καρπούς. Έκλεισε την Μεγαλειοτάτη στα... καρέ της και την έριξε στο κρεβάτι. (Χωρίς πονηρές και αήθεις σκέψεις, παρακαλώ!).
   Συνεπώς και αναμενόμενα -«Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε»-  η παλάντζα της ζωής γέρνει υπέρ του Έλληνα... Δρακουμέλ. Αν ήταν δυνατόν να συγκριθεί η υπέροχη υγιεινή κρητική διατροφή, με το απαράμιλλο παρθένο ελαιόλαδο, τους ντάκους, τους σκύφους, τους μπουμπουριστούς χοχλιούς, τα οφτά, τα γαμοπίλαφα και τα «Μπους-μπαϊλντί» ξεροτήγανα της Μαρίκας, με τις βρετανικές ανοστιές. Όπως τα κρυόκωλα πόριτζ, τις άγλυκες πουτίνγκες και τα ανούσια fish and ships!
   Άρα -και φυσικώς επακόλουθο- η Ελλάδα, η Κρήτη, η οικογένεια Μητσοτάκη  θα μπορούν να ξεκινήσουν την διαδικασία πανηγυρισμού, καθ’ όν χρόνον η Βρετανία κινεί τις μελαγχολικές διαδικασίες διαδοχής. (Μελαγχολικές γιά όλους τους Άγγλους, πλην ενός. Του Κάρολου, φυσικά, που με δυσκολία κρύβει τον ενθουσιασμό του! «Θέλει η... «κυρία» να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει», που λέει μιά παλιά βρετανική παροιμία)!
   Ήδη, βρισκόμαστε σε απόσταση μερικών αναπνοών από τη λήξη του μεγάλου τελικού. Σε λίγο ο χαλκέντερος Μητσοτάκης θα ανακηρυχθεί ως ο Μεγαλύτερος Μαθουσαλίξ του παγκόσμιου γαλατικού χωριού με το χρυσό μετάλλιο μακροζωίας να κοσμεί το δασύτριχο στήθος του! Άντε και να τα... χιλιάσει! (Κι άστε τα κορόιδα νεοκομμούνια να τον λένε... γκαντέμη, σε αντίθεση με τον... γουρλή Τσίπρα, που όπου πάει γίνεται καταστροφή και ό,τι πιάνει γίνεται στάχτη και μπούρμπερη).


   ΥΓ. Μιλώντας σοβαρά -λιγόλογα λόγω στιγμής-  και αντικειμενικά, η όμορφη -στα νειάτα της- και σοφή -στη διαδρομή της- Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αποτέλεσε έμπρακτη δικαίωση γιά όλους όσους πιστεύουν στον θεσμό της μοναρχίας. Σίγουρα η μνήμη της θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των Βρετανών και η αγάπη γι’ αυτήν, άσβεστη στην καρδιά τους. Γιά μας τους υπόλοιπους, κάθε κρίση περιττεύει. Ας εστιάσουμε στο χάλι μας.


1 σχόλιο:

  1. Επίλογος συντάκτου της στήλης:
    Όπως πολλάκις συμβαίνει στη ζωή, τα φαινόμενα απατούν. Τελικά ο Μητσοτάκης έχασε και μαζί η Ελλάδα έναν τίτλο!
    "Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων και άλλα ο Θεός κελεύει".
    2/6/2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή