Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Πολά Ρούπα - Αντιτρομοκρατική = 0 - 1

Χωρίς πολλά λόγια, αλλά τεράστια υπομονή αναρτώ αυτούσιες τις επιστολές-απολογίες της μισοπάλαβης επαναστάτριας και του... κολαούζου της, που εξηγούν την αταλάντευτη απόφασή τους να... αλλάξουν τον κόσμο!

Το παιδί της Πόλας Ρούπα ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απαντά το υπ. Δικαιοσύνης

   Αυτές οι επιστολές-μανιφέστα κατά του κράτους, των αρχών, της πολιτικής και οικονομικής ελίτ και... του κόσμου όλου (!) δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς η διαβόητη Πόλα Ρούπα αρνήθηκε να  απολογηθεί. Προφανώς... μη αναγνωρίζουσα το κράτος!
   Με δύο διαφορετικά σημειώματα που δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες ώρες, η αγέρωχη αναρχική αγωνίστρια της πλάκας και της ανεμορριπής,  επαναλαμβάνει την «επαναστατική» συνθηματολογία, με ένα... θρασύτατο μανιφέστο. 

   «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, γράφει. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "διεξόδου" από την κρίση. Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένη με όλη μου την ψυχή στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωση μου όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσαστε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία.  
   Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από την κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί η καπιταλισμός το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η μόνη ελπίδα για την ένοπλη αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης ενάντια σε ένα σύστημα που τη συνθλίβει. Είναι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου για την κοινωνική επανάσταση. Για μία κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους»
   Πόλα Ρούπα.
Η επιστολή-μανιφέστο της Ρούπα.




Αναφορικά με το παιδί της γράφει:
   "Όταν φτάσαμε στην ασφάλεια πήραν το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μου, παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκανα δεν μπόρεσα να το δω και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται. Το παιδί μου είναι όμηρος του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.  Επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. Επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό, τρομοκρατικό σύστημα. Επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιός μου έγινε στόχος. Επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν  ένα 6χρονο παιδί με το να τον κρατούν απομονωμένο από μένα και τα συγγενικά μου πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους (!!!). Είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό...".
   Όπως φαίνεται καθαρά από τα γραφόμενά της, η σκληρή επαναστάτρια και ψυχανώμαλη λιονταρίνα, χωρίς το καλάσνικοφ στο χέρι μοιάζει με παραπονιάρικο γατάκι. Τρυφερή μανούλα που δεν θυσιάζει, δα, και τα πάντα στον... αγώνα, όπως π.χ. οι αδίστακτοι Ίσιδες που στέλνουν τα παιδιά τους να γίνουν σκόνη, γιά τον δικό τους... δίκαιο αγώνα. Κλαψουρίζει και θέλει να παίξει το παιχνίδι της... ζαβολιάρικα! Με τα δικά της, δικά της και τα του έννομου κράτους, πάλι δικά της! Με το κράτος να εφαρμόζει νόμους και κανόνες που αυτή γράφει, εκεί που δεν πιάνει μελάνι!
   Μεγαλοποιεί θεωρώντας... "στόχο" ένα παιδάκι, λες και ο Νόμος κι οι εκφραστές του είναι ύπουλοι κι εκδικητικοί σαν τα μούτρα της! Και απαιτεί να καθορίσει αυτή -η ανεύθυνη- τη μοίρα ενός άτυχου πλάσματος που άκριτα έφερε στον κόσμο και άπονα του καθορίζει την μαύρη μοίρα, διά βίου. Γιατί ποιός αμφιβάλλει πως ο μικρός δεν θα φιγουράρει στα κατάστιχα της ΚΥΠ, σε μερκά χρόνια, σαν αρχικατσαπλιάς τρομοκράτης. Χωρίς αιτία οι παλαβοί αντικοινωνικοί γονείς του, με αιτία -την οικογενειακή παράδοση και την δίψα της εκδίκησης- αυτός!
   Όποιος αμφιβάλλει γιά την "ολική απώλεια" του -από χέρι- κακότυχου μικρού, αιθεροβατεί και ας ξαναδιαβάσει το μανιφέστο της. Είτε συγγενείς τον κατηχήσουν στο κοινωνικό μίσος, είτε κάποιο ίδρυμα αναλάβει να το γαλουχίσει στα κοινωνικά ιδεώδη. Μιά επίσκεψη στις φυλακές των γονιών του, θα το φέρνει ίσια στον... "ίσιο" δρόμο τους, την εκδίκηση και τον ρεβανσισμό ! Το μήλο πέφτει πάντοτε κάτω από τη μηλιά. Ρωτήστε και τον Νεύτωνα που του έκανε ένα καρούμπαλο, νά!




Το χειρόγραφο της 25χρονης

«Είμαι αναρχικιά, μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιώ έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα», αναφέρει η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.
- Κι εμείς, χ#στ*κ@μ#, αν φας και αν πιείς! είναι η μόνη πρέπουσα απάντηση στο νεαρό σούργελο, που πριν μάθει να λύνει το βρακοζώνι του, έγινε... "αναρχικιά" και μέλος "επαναστατικής οργάνωσης". Και μάλιστα... "ένοπλης"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου