Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η Μόρια και η μωρία!



Εντυπωσιακά πλάνα της κατάκτησης του Έβερεστ από γυναικόπαιδα του Αφγανιστάν.


   Τελικά, το «ό-μικρον» της Μόριας, με το χάλι που μας εξευτελίζει ως χώρα και νησί που -στο παρά τσακ- έχασε το Νόμπελ  Ειρήνης(!), (κατ’ άλλους αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα ΖουρΛάρι), αναδεικνύεται αντάξιον του «ω-μέγα» της μωρίας των σκιτζήδων συριζαρέων. Εκείνων -του σκουλαρικάκια ουρακοτάγκου προεξάρχοντος-  που θεωρούσαν τις... επαύλεις της Αμυγδαλέζας σαν... Νταχάου, σε σύγκριση με τις σκηνές που, θυμίζοντας κατασκήνωση ανάβασης στα Ιμαλάια, είναι τοποθετημένες διάσπαρτα στην Μόρια της Λέσβου, τη Μυτιλήνη, (!), τη Χίο και αλλαχού!

   Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Μπουντάλας, με παρουσιαστικό και ύφος "Ντρούπυ", γιά όσους θυμούνται τους ήρωες των Μίκυ μάους των παιδικών μας χρόνων, (όσοι δεν τον ξέρουν, ας το ψάξουν. Πάντως, ίδιος είναι!), με φωνή αργή και ύφος καταθλιπτικού σε διαδικασία ανάρρωσης, κοκορευόταν πως... «κέρδισε το στοίχημα»! Αυτά στο γυαλί προ ημερών, αναφερόμενος στο αντικείμενο της αρμοδιότητός του και εννοώντας πως όλοι οι λαθρομετανάστες θα περάσουν τη χειμωνιάτικη δοκιμασία στεγασμένοι και ασφαλείς από τον χιονιά που ήδη ταλανίζει τη χώρα. Με φωνή αργή και γλώσσα αναλόγου ζωηράδας και κινητικότητος με το μυαλό του... το διαβεβαίωνε. Το συνημμένο βίντεο, όμως, μας δείχνει πως ο αξιόπιστος κ. υπουργός μάλλον πάει γιά... τζακ ποτ στο στοίχημά του! Το βλέπουμε όλοι, παρ’ όλες τις απαγορεύσεις φωτογράφισης που αναβιώνουν σταλινικά καμώματα.    
   "Όταν η αλήθεια δεν μας βολεύει, τόσο το χειρότερο γιά δαύτη"! Την κρύβουμε, ή την αλλάζουμε. Το συριζαρέικο καρκατσουλιό, κάνει και τα δύο,. Ματαίως όμως, καθ’ όσον κάποια δημοσιογραφικά τσακάλια τους πρόλαβαν! Έτσι ο αφυπνισθείς κ. Μπουντάλας, από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής ωρυόταν ψευδόμενος, απαντώντας στους μύδρους της αντιπολίτευσης με το αμάχητο επιχείρημα: «Λέτε... ψέματα»! Ό,τι καλύτερο, προκειμένου να προσβληθούν, κατά σειράν: τα μάτια, τα αυτιά, η νοημοσύνη μας και, κυρίως, η αλήθεια! Πάντως, ο πελαγωμένος τάλας Μπουντάλας ανταγωνίζεται επάξια τον... χαραμοφάη οινόφλυγα... «Μέντωρ» γιά το «Κύπελλο Αμέτρου Κυβερνητικής Αχρηστότητος», («ΚΑΚΑ), που αθλοθετεί η στήλη και υποβάλλει σήμερα σε δημόσια ψηφοφορία. (Μεταξύ μας, όλοι ... «κακά» είναι!).


   Τελικά, ο θίασος των σκιτζήδων που υποδύεται την κυβέρνηση, όπως κάνει κάθε φορά που στριμώχνεται, ξεθάβει κάτι γιά αντιπερισπασμό. Παλιά ήσαν το mail Χαρδούβελη, ο... Παπασταύρου, η λίστα Λαγκάρντ, κ.α. Τώρα μαθαίνουμε γιά κάποια... Novartis. Χαιρετίσματα! Αποδεικνύεται, γιά άλλη μία φορά, πως στο μόνο που διακρίνεται, διαπρέπει και αποδίδει η κυβερνητική comedia del arte είναι το ψέμα, η παραπληροφόρηση και η διαστρεβλωτική επικοινωνιακή τακτική.

   Συμπερασματικά και κοιτώντας μπροστά, ετοιμαστείτε γιά τον νέο κυβερνητικό αλαλούμ τραγέλαφο: Σ’ αυτόν θα πρωταγωνιστήσουν λέξεις και έννοιες όπως: «Μπλοκάκι, ΕΦΚΑ, πλαστικό χρήμα, αποδείξεις, κάρτες, αφορολόγητο, κόφτης και γιά μας -τα ταλαίπωρα υποζύγια- το μαγικό... «διευκολυντικό» φάρμακο, η... βαζελίνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου