Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Αλέξης Τσίπρας - Αρτέμης Σώρρας. Βίοι παράλληλοι, ψέματα παράλληλα!



«Δεν πληρώνω» ο ένας, «δεν πληρώνω ο άλλος»!
Αποτέλεσμα εικόνας για πολακης
... Τσουπ! και ο Γέτι των Ιμαλαϊων
     Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι -ακόμη και τώρα- επιμένουν να ζουν σε «παράλληλο» σύμπαν  και να ελπίζουν στο «παράλληλο» πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και κάποιοι άλλοι -λίγοι αυτοί, μεταξύ των οποίων κι η στήλη- που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ασύλληπτη ηλιθιότητα που καλύπτει σαν το παλιό νέφος τη χώρα. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας πιάστηκε τόσο κορόιδο και πίστεψε στην... «ελπίδα» που... ερχόταν, σκίζοντας μνημόνια και καταργώντας την λιτότητα, ενώ τα δημόσια ταμεία ήσαν άδεια και η κάθε κρατική πληρωμή εξαρτιόταν από τα υπό κατάργηση -μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο- μνημόνια. Μου είναι αδιανόητο το πώς, ακούγοντας τον... Γουρλή -υποψήφιο πρωθυπουργό τότε- να λέει: «.... και αν τους τα πούμε όλα αυτά, (στους «δυνάστες»-δανειστές, εννοούσε), όχι μόνο θα μας δανείσουν λεφτά, αλλά θα μας παρακαλάνε να τα πάρουμε»!!!, πίστεψε τέτοιες αφελείς μπούρδες. Και ακούγοντας αυτές τις παρλαπίπες, αντί να τον γιαουρτώσουμε, τον ψηφίσαμε... πρωθυπουργό!  Με τα «τσαρούχια» του -κυριολεκτικά- τον κακόγουστο λαϊκισμό του και το απίθανο καρακατσουλιό που συνέθεσε γιά να κυβερνήσει, μαθητεύοντας ανεύθυνα. 
   Δηλωτικό όχι σοβαρής κυβέρνησης χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά κάτι μεταξύ comedia del arte  με μπουρλέσκ φιγούρες, π.χ. ο παλιάτσος Φίλης, ο μπούφος Μπαλντάς, ο δανδής Ψαλιδοχέρης, η Σουρουκλεμέ, κ.λπ. αστέρια, και επαρχιακού θιάσου γιά αρπαχτές παραστάσεις σε μπερντέδες καφενείων ορεινών χωριών. Έτσι, από τον Ιανουάριο του ’15, η Ελλάδα πελαγοδρομεί μέσα σε χοντρά ψέματα, απίθανες τερατολογίες, εκκεντρικότητες, αυτοσχέδιες προχειρότητες «περίεργων» και περιθωριακών τύπων, νεκρανάσταση αποτυχημένων και εγκαταλελειμμένων ιδεολογιών, απωθημένα συμπλεγματικών ανοήτων και επικίνδυνους τυχοδιωκτικούς και αυτοσχέδιους πειραματισμούς. Βάρκα γιαλό και ό,τι ήθελεν προκύψει! 

   Τελικά, η αφέλεια, η μωρία και η ευπιστία -στοιχεία που συνθέτουν αυτό που λέγεται: ηλιθιότητα- δεν απολείπει απ’ αυτόν τον λαό που αυτοπροσδιορίζεται ως: «ο εξυπνότερος λαός του κόσμου»! Αυταπόδεικτο γεγονός και πρόχειρο δείγμα των ανωτέρω, το ότι η... λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας σπρώχνει την Ελλάδα -μόνη χώρα- προς μία καθεστωτική κατεύθυνση από την οποία φεύγουν -τρέχοντας μάλιστα- όλοι οι λαοί της Γης. Με ταχύτερους όσους είχαν την ατυχία να... γευτούν την κομμουνιστική γλύκα. Γιατί προς τα εκεί σπρώχνουν τη χώρα αυτοί που παραδειγματίζονται από τον Κάστρο, θεοποιούν Τσε και Βελουχιώτη, (με τεράστια πορτραίτα στα γραφεία τους), και εμπνέονται από τον «μπολιβαρισμό» του... Μαντούρο και του μπανιστιρτζή Μοράλες.

   Συνεπώς, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η παράκρουση και η ακροβασία μεταξύ λογικής, τρέλας και παραίσθησης, που ακούει στο όνομα: Αρτέμης Σώρρας και η "Εθνική έγερσις" του. Οι πιό παλιοί θα θυμούνται ανάλογους παροξυσμούς με το νερό του Καματερού, την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω και οι παλαιότεροι την περίπτωση Καραμουρτζούνη και την πικραγγουριά κάποιου τσαρλατάνου, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει τώρα και του οποίου η οικογένειά μου είχε πέσει θύμα, στην απελπισία της από τον καρκίνο της μητέρας. (Λεγόταν Σταυροπιερράκος και πουλούσε το μπουκάλι πανάκριβα!).

   Όμως η εξωφρενική περίπτωση αγυρτείας τύπου Σώρρα, απείρως επικινδυνοδέστερη από εκείνη του άλλου καραγκιόζη με τις σαγιονάρες, του Τσάκα με τον Σαουδάραβα... «πρίγκηψ», που θα αγόραζαν τον Παναθηναϊκό, δεν αποτελεί την σοβαρότερη κοινωνική απειλή, με την παράνοια που καλλιεργεί. Σπουδαιότερο κίνδυνο συνιστά η ύπουλη φημολογία περί... δραχμής, που άρχισε πάλι να εξαπλώνεται κουτοπόνηρα από τις γνωστές ηλίθιες αριστερές σιγανοπαπαδιές που υποδύονται τους οικονομολόγους και παρασύρουν την άφρονα, αμετανόητη και μόνιμα ευεπίφορη στο γλυκόλαλο παραμύθι του λαϊκισμού, ελληνική κοινωνία στο χάος. Υποτίθεται ως ριζοσπαστική ενέργεια που θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά του χρέους και της ασφυκτικής ξένης κηδεμονίας.

   Κοντολογίς, για ποιές αξιολογήσεις, τί ΔΝΤ, τί Σόιμπλε και τί εταίρους δανειστές και ποιά μνημόνια μιλάμε;   Ζήτω ο Τσίπρας, ζήτω ο Σώρρας, ζήτω η αμυαλιά μας, ζήτω η Ελλάς, ζήτω η τρέλα. Αλλά πάνω απ’ όλα ζήτω η... Μ@Λ@ΚΙ@ μας. Η εθνική μας ιδιοσυστασία με την «ιδιόχειρη... διέγερση»!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου