Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η επιδρομή του εσμού των... «χαμουράι».

"Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς στο μεγαλείο του..."
 
Αποτέλεσμα εικόνας για επιδρομη ακρίδων
Συριζαρέοι... "χαμουράι", επί το έργον!
    Όσο περνά ο καιρός, αποκαλύπτονται οι καιροσκόποι συριζαρέοι που επέδραμαν στη δύσμοιρη χώρα, σαν στίφος πεινασμένων ακρίδων. Μετά το κρούσμα του ΑΔΜΗΕ με τις αυτοαπονεμόμενες παχυλές αμοιβές, έσκασε μύτη και άλλη μία αρστερή κομπίνα, τίγκα στο "ηθικό πλεονέκτημα". Δράστης και κομπιναδώρος ένας διεθυντής της ΔΕΣΦΑ, κάποιος Σωτήρης Νίκας, διαπρεπής συριζαρέος-κατεργαρέος, εν όψει συνταξιοδοτήσεως.
   Το ιστορικό έχει ως εξής: Στις 11 Νοεμβρίου, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρείχε η θέση του, πέτυχε την έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο της οργανικής του αναβάθμισης κατά δύο βαθμίδες, λαμβάνοντας τον βαθμό του γενικού διευθυντή και υπαγωγής του στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο ). Λίγες ημέρες αργότερα, ο Σωτ. Νίκας παραιτήθηκε γιά λόγους συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική θέση να του αυξήσει το εφ' άπαξ που εδικαιούτο κατά περίπου 100.000 ευρώ, φτάνοντάς το στις 258.000 ευρώ!
    Αυτό το «χρυσό» εφ’ άπαξ του εκλεκτού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φυσικά θα το πληρώσουμε όλοι μας, αν και  βαρυφορτωμένα και στενάζοντα υποζύγια-κορόιδα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ως συνεπής καιροσκόπος "συνδικα-λήσταρχος", φρόντισε τη φάρα του με το εξής κόλπο: Λίγο πριν από την έγκριση της προαγωγής του, «εξουσιοδοτήθηκε» ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ, από τα διαθέσιμα της εταιρείας, σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας, ώστε να «διασφαλίσει» τα εφ’ άπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζομένων συναδέλφων του από... πιθανό «
bail in», δηλαδή «κούρεμα καταθέσεων». Με επιχείρημα την... «εμπέδωση ασφάλειας και εργασιακής ειρήνης εν όψει πιθανολογούμενων διοικητικών μεταβολών, λόγω της διαδικασίας αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας». Έτσι φόρτωσε έτι περισσότερο το κόστος των τιμολογίων του φυσικού αερίου, αλλά και υπονόμευσε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.
   Το πιό εντυπωσιακό της βρώμικης αυτής υπόθεσης είναι το ότι ο αρμόδιος, ξεχασιάρης και  πολυεκατομμυριούχος, υπουργός, (με το μόνιμο χαζό χαμόγελο στα χείλη), υπεραμύνθηκε της ενέργειας του Νίκα, λέγοντας πως με την προαγωγή του...  «ήταν φυσικό να πάρει... κάτι παραπάνω»! Χαρακτηριστικό δείγμα αριστερού, ανώτερου χρημάτων, αφού οι 100.000 ευρώ, γι’ αυτόν είναι... «κάτι τις». 
   'Ετσι μετά το... "εν τούτω Καρανίκα", αποκτήσαμε και το αυθεντικό... "εν τούτω... Νίκα".
   Πέραν αυτού, και προς εμπέδωση του περίφημου..."ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς", ο ταβερνιάρης-πρόεδρος της Βουλής Πόρκυ, συνελήφθη ψελλλίζοντας απίθανης αναισχυντίας δικαιολογίες, προκειμένου να μπαλώσει άλλο φαύλο κόλπο, την χαριστική παροχή στην πάσης φύσεως πολιτική και διοικητική νομενκλατούρα ενός ποσού που κυμαίνεται από 1000 έως 2000 ευρώ μηνιαίως! Κάτι που, προδίδοντας μιά γενικότερη σαπίλα, έγινε ασμένως δεκτό από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο οποίος έκανε την... πάπια!
   Περάστε κόσμε! Τ' αφεντικό τρελλάθηκε και πουλάει τζάμπα, λόγω κατεδαφίσεως του μαγαζιού. Όποιος προλάβει!!! 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου