Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ελλάδα και Βενεζουέλα. Βίοι παράλληλοι.



 Με το βλέμμα στραμμένο στον δρόμο που χάραξε ο... Μπολιβάρ!!!
EUROKINISSI
Μετά τον Κούνδουρο και τον Γλέζο ξεσπά και ο Μίκης.
   Λόγω της σπουδαιότητος της παρέμβασης του Μίκη στα σύγχρονα πολιτικά δρώμενα, αναγκάζομαι να παρασπονδίσω πάλι, αναδημοσιεύοντας τμήμα ξένων απόψεων. Και συγκεκριμμένα της τελευταίας, βαρύγδουπης, δηλώσεώς του, ποικίλλοντάς το με κάποια ανταλλαγή σχολίων μεταξύ εμού και άλλων αναγνωστών αυτής της δηλώσεως στο site με τίτλο: iefimerida. To ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάλλον έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης σε βάθος και ιστορικών γνώσεων των νέων μας.     

   "Μαδουρισμός" - του Μίκη Θεοδωράκη.
          04.05.2017


   Ο "Μαδουρισμός" είναι η καινούρια έμπρακτη τακτική για την διαιώνιση της κυβερνητικής εξουσίας με «νόμιμα» μέσα. Η προσπάθεια αυτή επιχειρείται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα, όπου η λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται μαχητικά στους δρόμους αντιμέτωπη με τον κατασταλτικό μηχανισμό μιας άλλοτε προοδευτικής κυβέρνησης που έχει χάσει την πλειοψηφία μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή. Ενώ ο ελληνικός μαδουρισμός έχει χάσει μεν την πλειοψηφία μέσα στον λαό, όμως ο λαός δεν είναι μαχητικά στους δρόμους όπως στο Καράκας, τουναντίον φαίνεται εντελώς εξουδετερωμένος, ενώ η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

   Οπότε οι συνθήκες για την εφαρμογή του μαδουρισμού δηλαδή την παράνομη διαιώνιση της εξουσίας με δήθεν συνταγματικά μέτρα είναι ευνοϊκότερες γιά το παρόν και το μέλλον εις το διηνεκές της ουσιαστικά μειοψηφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πλαστή πλειοψηφία στη Βουλή.
  
   Η εισβολή του εκ Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη με τη σαφή καταδίκη-πρόβλεψη γιά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να αναλυθεί κάτω από το πρίσμα του πνεύματος του Μαδουρισμού, δεδομένου ότι εκφράζει δημοσίως αυτό που πολλοί πλέον γνωρίζουν, ότι δηλαδή από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του.

   Αυτός λοιπόν ο Ιβάν ο τρομερός με τον κομπασμό του πάμπλουτου και τον κυνισμό του νεοφώτιστου στην αρένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, γνωρίζει ως φαίνεται καλά, από πρώτο χέρι ότι στην Ελλάδα του κοντινού μέλλοντος δεν θα υπάρξουν πλέον αξιωματικές αντιπολιτεύσεις και άλλες τέτοιες δημοκρατικές αστειότητες....







    O Μίκης, ως διανοούμενος και καλλιτέχνης, είναι λογικό να ήταν σύμφυτος με τις, κατ' αρχήν, ουμανιστικές θεωρίες και επιταγές ενός πρακτικά ανεφάρμοστου κοινωνικοπολιτικού συστήματος. Τώρα, μετά εμπειρία ενός αιώνος, οι θεωρίες αυτές απεδείχθησαν ουτοπικές και πρακτικά ανίκανες να εξασφαλίσουν κοινωνική ευημερία στους λαούς όπου εφηρμόσθησαν. Η κομμουνιστική θεωρία -γιατί περί αυτής πρόκειται- ξεθώριασε και ξέφτισε λόγω αλλαγής των κοινωνικών και τεχνολογικών συνθηκών που συνηγορούσαν στην εξάπλωσή της, (π.χ. οπισθοχώρηση απολυταρχίας καπιταλισμού, μέτρα κατοχύρωσης εργατικών δικαιωμάτων, φιλελευθεροποίηση, υγιής ανταγωνισμός, αξιοκρατία, τονισμός ατομικής προσωπικότητος κ.λπ.). Έτσι, ο κομμουνισμός και οι θεωρίες του έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια της Ιστορίας. Με... "φωτεινές" εξαιρέσεις κάτι καθεστώτα τύπου Β. Κορέας, Κούβας, Βενεζουέλας, όπου η κρατική βία αντικαθιστά την ιδεολογική πειθώ, ενώ το ψεύδος και η εικονική πραγματικότητα αποτελούν θέσφατα. Με αποδέκτες αναγκαστικά λοβοτομημένους, ηλίθιους και υποταγμένους υπηκόους.
    Συνεπώς, οι νουνεχείς, οι εξαπατημένοι και έντιμοι με τον εαυτό τους -κυρίως πνευματικοί άνθρωποι με ελεύθερο πνεύμα- είναι λογικό να έχουν αντιληφθεί ότι... "πήραν τη ζωή τους λάθος" και κάθε φορά που αισθάνονται τη νοημοσύνη τους να βιάζεται κατάφωρα επαναστατούν και το δείχνουν με αγανακτισμένες, πικρές ή ειρωνικές δηλώσεις, (Θεοδωράκης, Γλέζος), ενώ τον περισσότερο καιρό σι
ωπούν.
   Κατά τα λοιπά, οι αγέλες των χαχόλων -πλήν των βολεμένων της αριστερής νομενκλατούρας- μπορούν να μασουλάν ήρεμοι το σανό και το κουτόχορτό τους, βολεμένοι κι αυτοί στη θαλπωρή του μαντριού τους. Αυτό τους αξίζει κι αυτό θα έχουν. Σε κάθε περίπτωση και με κάθε κυβέρνηση.


    Ο ΜΙΚΗΣ, Ο ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ", Ο ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΒΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ;
ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΓΕΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟ, Ο alexis;
ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ;
    ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.



Orpheas προς EL. EL…A14 ώρες πριν
    Νομίζω πως αδικείς, γενικεύοντας, τους όντως διανοούμενους της απομυθοποιημένης φενάκης, που λέγεται αριστερά. Από ίδια γνώση σε πληροφορώ πως ο Γλέζος ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους που, άθελά του, παρέσυρε και εξαπάτησε, ο δε Θεοδωράκης με αραιές, αλλά ηχηρές παρεμβάσεις "χτυπά" το μόρφωμα που -νομοτελειακά- αποδομεί τα ψεύτικα ιδεώδη και το περίφημο... "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς". Και της νέας αναίσχυντης διαπλοκής.
    Όμως μεγάλο μέρος της -κάποτε- αριστερής διανόησης σιωπά. Είναι ανθρώπινη αδυναμία το να μην αντέχεις να παραδεχθείς πως όλο το πλέγμα των ηθικών αξιών που οικοδομούσες μιά ζωή μέσα σου, σκορπά σαν χάρτινος πύργος όταν έρθει η ώρα της εφαρμογής στην πράξη των ουτοπικών σου δοξασιών. Όταν αποκαλύπτεται -επί τέλους- το ανέφικτο των ονείρων σου και παρακολουθείς -βήμα, βήμα- την απομυθοποίηση των θεωριών και την αποκαθήλωση των ειδώλων σου. 

   Τούτη την ώρα θέλει πολλή "αρετή" και μεγάλη "τόλμη" η μετά παρρησίας παραδοχή της λάθος πορείας σου. Χαρακτηριστικά λεβέντικα που μην αιτιάσαι όσους δεν τα διαθέτουν. Ανθρώπινον γαρ...
 



   ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦTΑΙΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΛΕΩ, ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ;

ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ, ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ.

ΒΕΒΑΙΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ-ΕΓΚΑΙΡΩΣ-ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ...

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΓΛΕΖΟΣ, ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ.

   Ο ΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΝΑ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

    ΑΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ Ο ΓΛΕΖΟΣ, Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡ ΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

   Ξεχνάς, ή παραβλέπεις, την ηλικία και τον πανδαμάτορα χρόνο. Όλοι οι -ουσιαστικά- μετανοιωμένοι κομμουνισταί, αυτοί που -επί τέλους- κατάλαβαν το επικούρειο: "λάθε βιώσας", είναι σχεδόν αιωνόβιοι. Η κατακεραύνωση του κυβερνητικού μας εσμού και η υποκρυπτόμενη αναγνώριση της ουτοπίας στην οποία έζησαν, είναι ό,τι μπορούν να προσφέρουν πλέον. Κι αυτή την προσφορά την θεωρώ τεράστια, γιά όσους διαθέτουν νου και φρόνηση. Γιά τους λοιπούς ισχύει το..."προς κέντρα λακτίζειν". Μέχρι νεωτέρας....



ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ, ΑΡΚΕΙ Α ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΠ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΣΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΛΠ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΓΝΩΣΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ Ο ΛΑΟΣ, ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ;
 
 


Οι δραστηριότητες που τους αποδίδεις, και σωστά, έγιναν πριν από την κατάρρευση των ονείρων τους. Πάνω στον ενθουσιασμό τής -κατ' αυτούς- επερχομένης δικαίωσης.
Ξέρεις τί είναι να γευθείς, και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία, την απέραντη πίκρα και απογοήτευση από τη συντριβή των ιδανικών σου; Απεύχομαι να σου συμβεί ποτέ, εικάζοντας το νεαρό της ηλικίας σου.
Όλοι αυτοί τώρα νοιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι. Άδεια σακκιά.
Δείξε επιείκεια και μη χτυπάς τον πεσμένο αντίπαλο. Η Ιστορία, σε βάθος χρόνου και μετά το καταλάγιασμα τον παθών θα κρίνει τους πρωταγωνιστές της ακριβοδίκαια.
Επί του παρόντος, παρατήρησε το "σκαμμένο" πρόσωπο του Μίκη και αναλογίσου αν μοιάζει με τον φλογερό επαναστάτη, ("χωρίς αιτία", προσθέτω), που ξέραμε!
Και σαν επωδό: Αλοίμονο στον λαό που περιμένει από τους εκατόχρονους να... "πάρουν τ' άρματα" και να βγουν στο δρόμο. Αυτοί είναι μόνο γιά να εμπνέουν και να καθοδηγούν με το παράδειγμα και τις συμβουλές τους. Είτε προτρεπτικά, είτε αποτρεπτικά. Κατά την κρίση των αποδεκτών.
 


   Δυστυχώς, στις δηλώσεις των γεροκομμουνιστών, δεν βλέπω να αφίστανται των κομμουνιστικών θεωριών που μας κατέστρεψαν, αλλά μόνο να τα βάζουν με τους βολεψίες αριστερούς κρατούντες. Δυστυχώς.



Orpheas προς  f…e μία ώρα πριν
   Η εξήγηση είναι απλή, αρκεί να προσπαθήσεις να διαβάσεις σε βάθος το μυαλό τους. Σε όλη τους τη ζωή φαντασιώθηκαν -γιατί περί φαντασιώσεων πρόκειται- μιά αγγελική κοινωνία ισότητος, δικαιοσύνης και ελευθερίας, παραβλέποντας το ανθρώπινο DNA και το σύμφυτο χαρακτηριστικό του διαφορισμού.
    Οι συνεχείς ήττες που, ευτυχώς, υπέστησαν οι κομμουνισταί σε όλες τους τις βίαιες προσπάθειες κατάληψης της εξουσίας και οι φυσιολογικές διώξεις -"ουαί τοις ηττημένοις"- που υπέστησαν ως συνέπεια, χαλύβδωσαν το πείσμα, τον εμμονικό φανατισμό και τη ρεβανσιστική τους διάθεση. Έβαζαν παρωπίδες στα μάτια και ωτοασπίδες στ' αυτιά, σε κάθε αναφορά αποτυχίας του αντιανθρώπινου κομμουνιστικού οικονομικού συστήματος -όπου αυτό εφαρμόστηκε, μετατρεπόμενο σε βίαιο και καταπιεστικό καθεστώς- και κατέφευγαν στην εύκολη δικαιολογία: "Ναι, όμως η αποτυχία δεν οφείλεται στο σύστημα, αλλά στην... κακή εφαρμογή του. Αυτοί δεν ήσαν πραγματικοί αριστεροί!".
    Και έτσι, πιστοί στην θεωρία του... "κομμουνιστικού μεσσιανισμού", προσδοκούσαν τον πραγματικό... Μεσσία που θα εφάρμοζε σωστά το ιδανικό -γι' αυτούς- σύστημα. Τελευταίο τους ποντάρισμα ο... Τσίπρας και το άξεστο, τυχάρπαστο και τυχοδιωκτικό συνονθύλευμά του. Και βεβαίως, η τελευταία απογοήτευση.
    Συμπέρασμα: Όσοι από δαύτους -δυστυχώς όχι πολλοί- καταλάβουν επί τέλους, πως όταν σε μιά τάξη "μένουν" όλοι οι μαθητές, τότε δεν φταίν αυτοί, αλλά ο δάσκαλος, θα βγουν από τον φαύλο κύκλο της ιδεολογικής αυταπάτης και της ανόητης εσωστρέφειας. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν ρομαντικά και υπομονετικά τον... Μεσσία, θεωρώντας όλους τους προηγούμενους, (Γκορμπατσόφ, Τενγκ Χσιάο Πίνγκ... έως Τσίπρα), που προσγειώνονται ανώμαλα στον ρεαλισμό και την πραγματικότητα, ως... ψευτομεσσίες και προδότες του... "σοσιαλισμού"!
Αυτός είναι ο κόσμος και παρ' το απόφαση: Τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξει πρώτα στο μυαλό μας!


 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου