Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

O Χριστός κι η Παναγία!


Τραγωδίες και τραγέλαφοι
Αποτέλεσμα εικόνας για κονιορδου
-Ωιμέ, πού πήγα κι έμπλεξα η καψερή!
    Θέε μου τί έχουμε να ζήσουμε ακόμη! Τί μας επιφυλάσσει η Παντοδυναμία Σου, τί μας κρύβουν οι άγνωστες βουλές Σου.

   Πάνω που μέχρι και οι πιό φανατικά ιδεοληπτικοί κουφιοκεφαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ, (εξαιρούνται οι αγκυλωμένοι Σκουρλέτοι, Δριτσαίοι, Σπρίτζηδες και ο ουρακοτάγκος με το σκουλαρικάκι), αρχίζουν, σιγά-σιγά, να αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των επενδύσεων στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, τη σκυτάλη της κατεδάφισης του καπιταλισμού παίρνει το καινούριο αστέρι της εφηρμοσμένης αριστεροφροσύνης, η αξιέραστος τραγωδός μας κυρία Λυδία Κονιόρδου, γνωστή, μετά τις κωμικοτραγικές παλινωδίες της στο Ελληνικό, και ως Λιγδία Κορόιδου, υπουργός επί του πολιτισμού παρακαλώ. Eπέρχεται δριμύτερη και αναστατώνει την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων, η οποία λειτουργεί παραδειγματικά στο λιμάνι του Πειραιά δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες εργαζομένους. Της κατέβηκε η φαεινή ιδέα να δεσμεύσει δύο μεγάλα λιμανιάτικα υπόστεγα του ΟΛΠ, που χρησιμοποιούν ως αποθήκες οι Κινέζοι της COSCO, προκειμένου να στεγάσει, λέει, ένα... «Μουσείο Ενιάλιων Αρχαιοτήτων». "Ψωμί, τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια γιά την όρεξη"!
   Και όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτά τα ωραία συμβαίνουν τις παραμονές της μετάβασης Τσίπρα στην Κίνα.  Έτσι γιά να φτιάξει κλίμα... επενδυτικό!
   Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών, τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα, τις αστειότητες με τα δάση και τα αρχαία στο Ελληνικό που ξύνουν τις ευαισθησίες του κ. Μπλατσαούρα, τις άγαρμπες ερωτοτροπίες με τον νέον σοσιαλιστή πολυεκατομμυριούχο Ιβάν Σαββίδη, έρχονται τα καραγκιοζιλίκια του ΟΛΠ καπάκι, ώστε να αποστομωθεί και ο τελευταίος αφελής που δεν θέλει να παραδεχθεί ότι το αριστερό τσούρμο που μας κυβερνά -με κολαούζο τον Μπούλη- δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, από έναν ερασιτεχνικό θίασο-μπουλούκι, σαν εκείνα που στη δεκαετία του '60 έκαναν "αρπαχτές" στα καφενεία της επαρχίας.
   Παρά ταύτα... σύντροφοι "κερδάμε". Κερδάμε παντού, σε όλα τα γήπεδα. "Πετυχαίνουμε θαύματα"!, όπως λέει ο οινόφλυξ υπουργός της Χαραμοφαγίας. (Δίδυμος του άλλου πανάχρηστου αργόσχολου, του κ. Δραγατάκη, με τον τίτλο του... αντι-). Δεν χρειάζονται επιχειρήματα, αποδείξεις, λογική. Δεν χρειάζεται τίποτε. Αρκεί τα διάφορα φιρφιρίκια με τα μικρά πονηρούτσικα ματάκια να βάλουν την κασέτα να παίξει! Αυτοί που θέλουν να πειστούν μας αρκούν. Γιά τους άλλους χεστ....! Και αν χρειαστεί -που λέει ο λόγος- "Μαδούρο ζεις, εσύ μας οδηγείς"!
   Μπορεί το ψωμί, προϊόντος του χρόνου και του φόρου, να μας λιγοστεύει, αλλά από θέαμα -δόξα τω Θεώ- σκίζουμε. Τώρα μάλιστα με την τραγωδό Κορόιδου, επί σκηνής, και τον κωμικό  Ζουρλάρη, ο οποίος καλύπτει επάξια το κενό του αποχωρήσαντος γελωτοποιού Μαδρά, στόλισαμε την κανίστρα! 
   ΄Οσο γιά εκείνο το χαζό της Κοζάνης, τί να πεις; Πέρασε, είδε φως, μπήκε, του δώσανε κι ένα χαρτί και του είπανε: "Πάρτο μικρέ και πήγαινε να το καταθέσεις στη Βουλή". Κι αυτό -απλά-έκανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου