Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

"Γιαννάκια" vs "Παλιοσειρές" = 0 - 7 !

...και η γραβάτα μπορεί να περιμένει.


  Η παρούσα ανάρτηση, και ιδίως τα συνημμένα βίντεο, απευθύνονται στους αθεράπευτους ρομαντικούς -έως ηλίθιους- που απέμειναν να πιστεύουν τα παραμύθια του μεγαλύτερου δημαγωγού παραμυθατζή στην Ιστορία του Ελληνικού έθνους. Απείρως μεγαλύτερου κι από τον διαβόητο Κλέωνα, τον μέγιστο Αθηναίο δημαγωγό του 5ου π. Χ. αιώνα. 
   Με το πρώτο βίντεο θα μελαγχολήσετε, τόσο από τον αιθεροβάμονα ενθουσιασμό της ανώριμης νεολαίας, που επένδυσε όνειρα κι ελπίδες ζωής σε έναν καταφανώς αφερέγγυο νεαρό, ο οποίος υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, όσο και με κάποιους γερομαλ... ες, οι οποίοι -άκριτα, αψυχολόγητα και αμελέτητα- πίστεψαν τις συριζαρέικες αερολογίες και βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν, μασουλώντας κουτόχορτο, κυνηγώντας ανεμόμυλους και θεωρώντας πως μιά χούφτα αλαζονικά τσογλάνια -και με την τούρκικη ερμηνεία της λέξεως- θα μπορούσαν να αλλάξουν την... Ευρώπη. Με αποτέλεσμα το σοβαρό και έμπειρο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που μιά ασυνάρτητη χούφτα μικρομέγαλων, ανόητων, άπειρων, κουρελόντυτων  και ιδεοληπτικά αλλόκοτων αμφισβητιών τους έβγαλε ιταμά και θρασύτατα γλώσσα, να μας αλλάξει τα φώτα, αλαλιάζοντάς μας στη σφαλιάρα και βυθίζοντάς μας σε βαθειά φτώχεια!

   Και αν όλο αυτό το παρασυρμένο κοπάδι έχει κάποιο ελαφρυντικό, λόγω αφέλειας έως μικρόνοιας, ή πολιτικών πεποιθήσεων έως αγκυλώσεων, να "τσιμπάει" -πολιτικά περιπλανώμενο- στις έωλες υποσχέσεις των ανεύθυνων συριζαρέων εξουσιολάγνων, όμως τώρα δεν έχει καμμία δικαιολογία να συνεχίζει να στηρίζει πολιτικά και να επιλέγει να το κυβερνούν τύποι στους οποίους δεν θα εμπιστευόταν ούτε ένα ευρώ γιά να του φέρουν εφημερίδα από πλησιέστερο περίπτερο.

  
   Παρακολουθήσετε τα διασκεδαστικά βίντεο των Ράδιο Αρβύλα και συνειδητοποιώντας τις τελευταίες μεγάλες κωλοτούμπες του ψευτόμαγκα Τζίφρα, με την εγκατάλειψη και του τελευταίου μετεριζιού που αποτελούσε τον κύριο στόχο της συριζέικης πολιτικής και ιερό λάβαρο στην διαπραγμάτευση με τους φίλους εταίρους, ή -κατά περίπτωση- αιμοσταγείς τοκογλύφους! (Μέρκελ, Σόιμπλε, Ντάϊσερμπλουμ και σία), αποδεσμευτείτε από την κουτοπόνηρα πλασσαρισμένη μπαρούφα.  -"Έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι"!
   Όποιος αποδέχεται αυτόν τον άθλιο συμψηφισμό, σίγουρα δεν διακρίνεται γιά ευφυΐα. Ούτε καν γιά στοιχειώδη πνευματική συγκρότηση. Πρώτον γιατί κανείς πολιτικός δεν φλόμωσε με τόσο χοντρά ψέμματα τον λαό και δεν έδειξε τέτοια απόλυτη αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικής συμπεριφοράς. Κανείς δεν επέδειξε τέτοιον ερασιτεχνισμό στη διακυβέρνηση της χώρας, τοσαύτη ανευθυνότητα και τέτοια αναξιοπιστία στον εξωτερικό μας περίγυρο. Κανείς δεν επέδειξε τέτοια αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα στις διαπραγματεύσεις, αρχίζοντας από φολκλορική και αρχοντοχωριάτικη εμφάνιση και τελειώνοντας σε μόνιμη αναβλητική τακτική με συνεχείς υπαναχωρήσεις, αλλαγές ατζέντας και καταφυγή σε... πολιτικές λύσεις.  Ας μην σας ξεγελά η αποδοχή του συριζαρέικου κακόγουστου τσίρκου μεταξύ των πολύπειρων Ευρωπαίων πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναπάντεχο θείο δώρο στην προστασία των συμφερόντων τους με την βελούδινη επιβολή όποιων μέτρων αυτοί κρίνουν πως πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι δανεισμοί και οι επενδύσεις τους!  Πορεία δεν οργανώθηκε, μύτη δεν άνοιξε, τζαμαρία δεν έσπασε. 
   Στη χειρότερη των περιπτώσεων -μέσα σε μία αντικειμενική ένδεια πολιτικού προσωπικού υψηλού διαμετρήματος-  δεν πρέπει να αναζητούνται οι αριστείς, οι κορυφαίοι και οι σωτήρες, αλλά οι λιγότερο κακοί. Και χειρότερο και επικινδυνοδέστερο πολιτικό σκουπιδαριό από αυτό που σταυλίζεται στην Κουμουντούρου δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στην Ελλάδα από της εποχής του Κωλέττη και του διαβόητου "Τζουτζέ". Φέρτε στο μυαλό σας φιγούρες σαν του αγριάνθρωπου Πολάκη, του άξεστου λαδέμπορα Μπλατσαούρα, του "Βαραββά" Μανιού, του οινόφλυγα αργόμισθου Μέντορα, της τσιρίδας Αυλωνίτου και όλου του απίθανου καρακιτσαριού που μας κυβερνά, μολύνοντας με την ασημαντότητά τους την Βουλή,  την έδρα της Δημοκρατίας, και θεωρώντας πως απευθύνονται σε ηλίθιους, μας σερβίρουν σωρεία απίθανων χοντροκομμένων ψεμμάτων με απαίτηση να τα χάψουμε! Στ' αλήθεια μπορεί να εμπιστευθεί ο κάθε νουνεχής και σώφρων πολίτης τη μοίρα, τη ζωή και το μέλλον του σε τύπους, π.χ.  σαν κι αυτόν τον φανατισμένο άθλιο αριστερό δασκαλάκο που υποστηρίζει το καθεστώς ενός Μαδούρο; Είναι δυνατόν τα δύο και χρόνια που κάθονται στο σβέρκο μας αυτά τα πολιτικάντικα νούμερα να μη μας έβαλαν μυαλό και να μη μας έκαναν σοφότερους στις επιλογές μας; Αν όχι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ανάξιοι της Ιστορίας μας.

   Σημείωση: Ο τίτλος της ανάρτησης αναφέρεται σε στρατιωτική ορολογία: "Γιαννάκια" = νεοσύλλεκτοι και "Παλιοσειρές" = έμπειροι φαντάροι.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου