Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ανόητος, ηλίθιος, αμόρφωτος, ανίκανος ή... απλά, όλα μαζί!

... και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις!


   Κατάπληκτο το Πανελλήνιον άκουσε τον αρμόδιο γιά την προστασία της ζωής, τιμής και περιουσίας των πολιτών να καταδικάζει όποιον αρνείται να... ενδώσει στα κέφια του κάθε αλήτη που μπαίνει κρυφά στο σπίτι του γιά... ό,τι ήθελεν προκύψει και επιχειρεί την κακοποίηση των... κακοποιών! Και αμέσως, κάποιος αλητήριος-θύμα, αψήφησε τις παραινέσεις του δαιμόνιου "υπουργού προστασίας του κακοποιού" και τιμωρήθηκε με δυό σφαίρες στην πλάτη. Καλά να τα πάθει ο απείθαρχος οικογενειάρχης που δεν εφήρμοσε τις πατρικές συμβουλές του ξόανου υπουργού -δηλαδή να κάνει τον ψόφιο κοριό αφήνοντας τους ληστές να αλωνίζουν σπίτι του- και ας χαροπαλεύει τώρα... αρμοδίως, γιά να βάλει μυαλό!
   Αν το ζήτημα δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα μπορούσαν πολλά ευτράπελα να λεχθούν σε απάντηση του αμόρφωτου και πανύβλακα καραβανά -κλασσική περίπτωση- που κατάφερε να αναρριχηθεί σε ύπατα αξιώματα, με την κλασσική τακτική του γυμνοσάλιαγκα, ως συνεπής πασόκος και νυν αριστερός. Έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά του.
    Αποστρατευθείς ουσιαστικά ως ταξίαρχος -μη "τσιμπάτε" με το στρατηγιλίκι που μοστράρει, γιατί το τελευταίο γαλόνι το παίρνουν gratis όλοι οι στρατιωτικοί, ένα μήνα πριν φύγουν από το στράτευμα-  προσκολλήθηκε ως σφουγκοκωλάριος στο γραφείο του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Π. Μπεγλίτη και όταν το σκάφος του ΠΑΣΟΚ έμπασε νερά και βούλιαζε, μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, ως τυπικός πολιτικός καραβίσιος αρουραίος.

   Εν πάση περιπτώσει, η στήλη -πάντα ρηξικέλευθη και ουσιαστική στις προτάσεις της- συνιστά στον κύριο υπουργό να βγάλει εγκύκλιο, γιά το καλό του ταλαίπωρου κοινού, ώστε να αποφεύγονται του λοιπού τοιαύτα δυσμενή και ανεπίτρεπτα -από πλευράς εκδικητικότητος πολιτών- περιστατικά, π.χ. αντιδράσεις, αντιστάσεις και άδικες επιθέσεις κατά των κ. κ. κακοποιών.
  Πρώτα-πρώτα, τα υποψήφια θύματα -δηλαδή όλοι μας-  θα πρέπει να αναρτούν στην εξώθυρα -υποχρεωτικώς ξεκλείδωτη γιά να μην κοπιάζουν και καθυστερούν οι κύριοι... επισκέπται- με σελλοτέιπ ή πινέζες, ευμεγέθη επιγραφή με τις λέξεις "καλώς ορίσατε" και "wellcome", γιά την συνηθέστατη περίπτωση αλλοδαπών διαρρηκτών. Ενδεχομένως και στα γεωργιανά ει δυνατόν, კარგად. Aν και δύσκολη η γραφή τους, η προσπάθεια, φρονώ, θα εκτιμηθεί δεόντως. Στη συνέχεια και στο κέντρο του χωλλ θα αφήνουν μικρό τραπεζάκι όπου θα υπάρχουν: Ένα μικρό πορτατίφ, αναμμένο. Ένα βαζάκι ή, καλύτερα, γλυκοδοχείο -αυτό με τα κρεμασμένα, γύρω,γύρω, κουταλάκια- με σπιτικό γλυκό κουταλιού. Νερατζάκι, συκαλάκι, περγαμόντο ή κερασάκι. (Το βύσσινο αντενδείκνυται... να μένει!). Μία φιάλη νερό κρύο, κατά προτίμηση μεταλλικό, και μερικά ποτήρια. Τέλος, με μεγάλα ευκρινή γράμματα, ένας κατάλογος όπου θα αναφέρεται η ακριβής θέσις τιμαλφών, π.χ. μπιζουτιέρες της οικοδέσποινας -τρίτο συρτάρι της κομόντας δίπλα στο καλοριφέρ- κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών, κλειδιών αυτοκινήτου, (ο αριθμός και η μάρκα να αναγράφεται οπωσδήποτε, γιά την αποφυγή λάθους στο όχημα) και διαφόρων αντικειμένων αξίας π.χ. ασημικά, κειμήλια, τέτοια τέλος πάντων. Εαν το σπίτι είναι μεγάλο και δαιδαλώδες, κάποιο σκαρίφημα θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο γιά την περίπτωση. Εννοείται πως η θέση του πορτοφολιού του κυρίου και της πιθανής ύπαρξης οικιακού χρηματοκιβωτίου -που θα πρέπει τη νύχτα να παραμένει ανοιχτό, εξάπαντως- κρίνεται επιβεβλημένο να αναφέρεται ή σημειούται επακριβώς στο σχεδιάγραμμα.
   Επίσης, θα εκφράζεται παράκληση -δεδομένης της ειλικρινούς αποτύπωσης όλων των σημείων που ενδιαφέρουν έναν σωστό λωποδύτη- όπως οι κ.κ. εισβολείς μην κάνουν το σπίτι... ούρδου, καθ' όσον -και συνηθέστατα- πιό μεγάλη είναι η ζημιά από τις προκαλούμενες καταστροφές παρά από την απώλεια των κλοπιμαίων.  
   Τέλος, -και σ' αυτό παρακαλώ να δοθεί ιδιαιτέρα σημασία- οπωσδήποτε ο κατάλογος να κλείνει με θερμές ευχαριστίες γιά τους κ.κ. κακοποιούς και την ευχή να τους προτιμούν πάντα, αρκεί να τους δώσουν κάποιο χρονικό τράτο ώστε να προλάβουν να ξαναμαζέψουν κάποιο αξιοπρεπές... μπαγιόκο, το οποίον και θα αποτελέσει μίαν αξιόλογη λεία.

   Ειλικρινώς ευελπιστώ πως όλο και κάποιο καρανίκιο τρολάκι θα περακολουθεί την στήλη και θα σπεύσει να ανάψει λάμπα στο κλούβιο κεφάλι του σχετικού -άσχετου- υπουργού. Γιατί η επιθυμία μου είναι να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολον. Με προτίμηση σε όσους ψήφισαν -και θα ψηφίσουν πάλι- ΣΥΡΙΖΑ.  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου